woensdag 17 juni 2015

Recensie Minions 1 - Banana!



Minions 1 - Banana!
Didier Ah-Koon (scenario) & Renaud Collin (tekeningen)
Waardering: ***
Uitgeverij Dupuis
48 pag. (softcover)
€ 8,95
Genre: Humor/alle leeftijden

De Minions. Je kan er niet omheen dit jaar waarin de grappige, kleine gele wezentjes met hun eigen codes en gewoonten de cinema onveilig maken.
We leerden ze kennen in de film Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke voor de kleintjes) en hun grappen en grollen zijn uitermate geschikt voor een stripalbum.
De titel van hun eerste album, hoe kan het anders, heet Banana. Een lekkernij die geregeld terugkomt in de films en ook één van de populaire korte filmpjes heet Banana.  
Het album bestaat uit 1-pagina gags en staat bol van de visuele grappen. Voor de kleintjes die nog moeite hebben met lezen laagdrempelig, want er komt weinig tekst voor in de grappen. Vrij logisch en eigenlijk heel trouw aan de film, want meer dan onverstaanbaar gebrabbel komt niet uit de minions. Maar de bekende sfeer wordt treffend gepakt en bij alle gezinsleden worden de bladzijden met veel plezier doorgebladerd.
 
De leukste toevoeging is wellicht de tweede grap die twee bladzijden beslaat. We zien hier een dwarsdoorsnede van de ondergrondse bunker waarin heel veel valt te ontdekken. Heel veel kamers worden getoond waarin we bijvoorbeeld ondeugende grappen zien in de toiletten, de wapenkamer, schatkamer, testkamer, rekenkamer, etc. etc. etc.

Wout Jut

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers