vrijdag 26 juni 2015

Recensie Het Derde Testament - Eerste Cyclus Integraal



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789491684913.jpgHet Derde Testament - Eerste Cyclus Integraal
Xavier Dorison & Alex Alice (tekst), Alex Alice (tekeningen & inkleuring)
Waardering: *****
Uitgeverij Glénat
232 pagina’s (hardcover)
€ 45,00
ISBN: 9789491684913

Goed en wel beschouwd worden de Amerikanen behoorlijke verwend. Ze hoeven nooit langer dan een maand te wachten voor het volgend deel, een uitzondering daargelaten. In Europa is de wijze van albums uitgeven dan toch heel anders. Hier moeten fans van bepaalde serie meestal een jaar wachten, oplopend tot drie, vier jaar of nog langer.
Het eerste deel van Het Derde Testament - Marcus, of het ontwaken van de leeuw werd uitgegeven in 1997 waarop ieder twee jaar het erop volgend deel werd uitgegeven met in 2001 het vierde het laatste deel.
Waar voorheen er geen behoefte was voor bundelingen, is nu wellicht door de komst van de e-book die behoefte juist veranderd. We willen graag iets moois in de kast dan alleen maar losse deeltjes en als het even kan willen we ook niet teveel geld kwijt. Nu na veertien jaar brengt Glénat Het Derde Testament als integraal uit en zeg nu zelf, dat ziet er toch mooi uit in de boekenkast?

Het Derde Testament speelt zich af in 1306 en bij een klooster van Veynes, midden in Frankrijk, wordt een geheimzinnig reliekschrijn gevonden. Kort daarop vinden een aantal gruwelijke moorden plaats. Dit doet de aartsbisschop van Parijs besluiten zijn oude vriend Conrad van Marbourg bij te halen. Twintig jaar geleden verdween Conrad onder geheimzinnige omstandigheden. Hij is een oud-inquisiteur die ervan werd beschuldigd een pact te hebben gesloten met de duivel. Maar dan wordt de aartsbisschop vermoordt en wordt  Conrad gedwongen te vluchten met Elisabeth van Elsenor, de pleegdochter van de aartsbisschop.
Hun missie is echter duidelijk. Ze moeten op zoek naar de geschriften van Julius van Samaria. Deze zijn al veertien eeuwen verdwenen maar zijn uitermate belangrijk. Ze bezitten alle kennis van god, bestemd voor de mens. Ondertussen worden ze achtervolgd door gemaskerde ruiters en de Tempeliers. 
 

Xavier Dorison heeft een spannend middeleeuws en episch verhaal geschreven vol intriges. waarin de lezer niet verzand in Het Derde Testament
Alex Alice verstaat zijn vaak en het is te zien dat hij voor ieder deel twee jaar tijd nodig had. Aan ieder plaatje is uitvoerig aandacht besteed en de vergezichten van gebouwen, kerken en bergen zijn werkelijk magnifiek. Natuurlijk zijn er de nodige gevechtscènes die niet onderdoen van een epische filmscene.  
Het enige wat jammer is dat er geen extra materiaal is geplaatst over de productie van Het Derde Testament. In mijn ogen is een integraal pas compleet met schetsen, een voorwoord en uitleg over de makers en hun werk.

Wout Jut
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers