vrijdag 26 juni 2015

Recensie Drakenbloed 8 - Belofte maakt schuld!



Drakenbloed 8 - Belofte maakt schuld!
Jean-Luc Istin (tekst) en Stéphane Créty (tekeningen)
Waardering: *****
Uitgeverij Sylvester
48 pag. (hardcover)
€ 16,95

Het verhaal begint in Rome, 1709. Een vertrouwelijk van de Paus brengt verslag uit over Hannibal, die wordt gezien als een menselijke demon en de grootste vijand van de Kerk.
de piratenkapitein Hannibal heeft magische krachten, geleerd van zijn beruchte moeder en hierdoor weet hij portalen te vinden die vanuit onze wereld naar een ander leiden. onzichtbaar voor onze ogen, maar toch tastbaar.

Hier heeft Hannibal in de thuiswereld van de elfen een speciale boom ontdekt. Hier woonde ooit een draak die werd gedood door een jonge elf. Daar waar de draak stierf, groeide de boom. Een boom wiens sap bloed was.
Hannibal zag zijn kans schoon nadat hij vernam dat, wanneer je jezelf onderdompelt in het bloed, je onkwetsbaar werd. Toch zit er bij de piratenkapitein een gevoel voor moraal en voelt hij zich verplicht de elfen te beschermen.

Samen met de elf Elween, die verliefd op hem is, en de elfenkampioen El'lonn, die bestemd was voor het drakenbloed dus koester enige wrok op Hannibal, vergezellen de kapitein voor zijn volgende missie. Een nieuwe bemanning vergaren om de elfen te beschermen tegen de Spanjaarden. 


http://www.sceneario.com/images/planche-bande-dessinee/9782302042087-21971-large-le-sang-du-dragon-tome-8-une-promesse-est-une-dette.jpgAls recensist is het vaak een verrassing wat je binnenkrijgt en zo nu en dan val je midden in een serie. Bij matige series lees je het album, je schrijft een stuk en je legt het album we.
Maar soms, af en toe, krijg je een parel in handen. Dit deel is het begin van een nieuwe cyclus waarin de vaart er meteen in zit. Heel wat kleurrijke en interessante karakters worden geïntroduceerd door scenarist Istin, met de potentie uit te groeien tot belangrijke spelers. Stéphane Créty heeft een wat ruwe gedetailleerde tekenstijl wat perfect past met zo'n rauw album.


Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers