maandag 22 juni 2015

Recensie De poort naar de Hemel 2 - Vrije Vlucht



http://www.ballonmedia.com/covers/bic/9789031433643.jpgDe Poort naar de Hemel 2 - Vrije Vlucht
Pierre Makyo (scenario) Eugenio Sicomoro (tekeningen & inkleuring)
Waardering: *****
Uitgeverij Dapuis
56 pagina’s (hardcover)
€ 16,95
ISBN: 9789031433643

Drie jonge vrouwen Julie, Emanuelle (Manu) en Anna hebben alle drie een zelfmoordpoging achter de rug. Momenteel zijn ze ondergedoken in het verlaten huisje van Julies overleden grootouders. Alle drie zijn op de vlucht voor het geweld thuis en de akelige sfeer in de grote stad. Bij dat huis staat ook ‘de poort naar de hemel’, een plek waar je volgens een oude Keltische legende contact kan maken met de doden. Hier hoor je jouw overleden geliefden of ze rust hebben gevonden in het dodenrijk.
Hun ervaringen hebben hun getekend en hierdoor zijn de meisjes erg in zichzelf gekeerd en hun humeur varieert van dag tot dag. Nu eens zijn ze opstandig, dan weer overheerst een gevoel van grote eenzaamheid.
Het enige contact wat ze hebben is met David en Vincent. David is een schilder en heeft jaren geleden zijn dochter verloren. Vincent heeft een verstandelijke handicap en woont samen met zijn tante.
Maar dan verdwijnt plots Julie. Anna en Manu durven de politie niet in te schakelen en gaan zelf op onderzoek uit. Manu twijfelt nu aan David en vraagt op de man af, met een geweer in de hand, of David zelf verantwoordelijk is voor de verdwijning van diens dochter. Maar hiermee rakelen ze alleen maar de verdrongen pijn naar boven en samen met David wordt het verleden uitgespit. 

Geen enkel moment is mijn aandacht verslapt. Makyo heeft een hartbeklemmend verhaal geschreven waarin in dit tweede deel het verleden van David centraal staat. Niets is erger voor een ouder om je kind kwijt te raken en niet weten of ze nog leeft, jaren en jaren lang. Sicomoro  is een kunstenaar. Zijn tekenwerk en inkleuring brengt de pijn en verdriet van David prachtig in beeld en de allerlaatste bladzijde is hartverscheurend.

Wout Jut

 http://www.stripweb.be/stripverhalen/551_3042015123933-sCywP7lxNO2V2gjyr1CCVCRUvBFYo2FX-page5-1200.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers