vrijdag 19 juni 2015

recensie Blu Ray Seventh Son



Seventh-Son-BD-2DSeventh Son
Regie: Sergei Bodrov
Cast: Julianne Moore, Jeff Bridges, Ben Barnes
Waardering: ***
Studio: Univeral Pictures
Distributeur: Universal Pictures Benelux
Release: 17 juni 2015
Genre: Fantasy/avontuur
102 minuten

John Gregory is een inmiddels oude man(Jeff Bridges, Iron Man)  is de laatste strijder van een mystieke orde en verliest in een poging de Moeder Malkin (Julianne Moore)gevangen te nemen zijn leerling William Bradley (Kit Harington, Game of Thrones).
In jaren zijn beste leerling moet John wederom op zoek naar de laatste Zevende Zoon Tom Ward (Ben Barnes, The Chronicals of Narnia), want volgens legende heeft iedere zevende zoon van een zevende zoon uitzonderlijke gaven. Tom leidt een rustig leven en is er niet rauwig om de varkens te verlaten.
Samen met zijn keiharde mentor moet hij de moeder Malkin, of ook de Dark Queen genoemd,  en haar leger van moordenaars met bovennatuurlijke krachten uitschakelen voordat de rode maan zijn volledige cyclus heeft bereikt.
Maar makkelijk wordt het niet. Ze is uit op wraak en nu moeder Malkin vrij is vastbesloten de wereld te vernietigen en de heksen hun macht terug te geven.



Seventh Son is een vermakelijke en voorspelbare actie/avonturen film met de nodige clichés (teveel eigenlijk). De slechterik wordt als eerste geïntroduceerd maar pas later in de film zien we wie dit is.
Julianne Moore schittert als heks in prachtige kostuum en ook Jeff Bridges heeft grote schik in zijn rol met zijn rauwe stem. Het is alleen jammer dat de liefdesperikelen tussen de twee jonge halfheksen Tom Ward en Alice (Alicia Vikander) nogal geforceerd is. Blijkbaar is het onderdeel "twee jonge mensen ontmoeten elkaar en worden verliefd en moeten de wereld redden" verplicht, want dit zie je in zooooo ontzettend veel cliché films. Invloeden van Game of Thrones, Van Helsing en Lords of the Rings is meer dan voelbaar, maar toch heeft Seventh Son iets eigens.
Wat ik mezelf dan afvraag, want wederom gaat het hier om de verfilming van een boek, wat de auteur van deze film vind. Waarschijnlijk zijn de grote acteurs deze film net zo snel vergeten als de meeste kijkers. Leuk om gespeeld te hebben/ gezien te hebben, maar Seventh Son is wederom één van de ontelbare films die gemaakt is om even snel geld naar binnen te harken.  
De Extra’s bevatten interessante Deleted & Alternate Scenes en een Alternate Ending. Mijn inziens hadden sommige scènes de film wat meer diepgang gegeven.
Verder heb je The Making of Seventh Son, The Legend and Lore of the Seventh Son en de Visuals Effects Gallery.

 HE_Exclusive_Generic Interview_Alicia Vikander

Wout Jut

  • Speelduur: 132′
  • 2.40:1 – 1080p
  • Engels DTS-HD Master Audio 7.1
  • Frans DTS-Surround 5.1
  • Ondertiteling: Engels voor doven en slechthorenden, Frans, Nederlands, Duits

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers