vrijdag 22 mei 2015

Recensie Zusje nr 1



ZusjeZusje nr 1
Gerrit de Jager (tekst & tekeningen)
Waardering: ****
48 pag. (softcover)
€ 7,95

Gerrit de jager is bekend geworden met De Familie Doorzon, maar de laatste jaren vooral van Zusje. Zusje begon in 1999 als dagelijkse strip in Trouw, en staat sinds 2001 wekelijks in Margriet.
Voor Strip2000 is dit het eerste album van Zusje en bevat pagina's die nog nooit gebundeld zijn. met Zusje nr 1 pakt Gerrit de Jager de draad opgepikt waar hij in 2004 met het album Zusje Denkt Groot was gestopt.

Zusje nr 1 gaat over het leven van de moderne ouders en hun hedendaagse problemen zoals kinderopvang, geboorte van kinderen van de buren, oma die thuis komt wonen in de nieuwe garage.
Gerrit de Jager weet de lezer (lees papa's en mama's) een treffend en herkenbare spiegel voor te houden. Zodra de kinderen geboren zijn in het rustige leventje slurpen ze alle aandacht naar zich toe. Zusje weet dit als geen ander en de wereld draait om háár heen. Haar goed recht uiteraard. Ze beseft niet dat haar ouders moeten goochelen met hun vrije tijd en dat oma bij hun woont een behoorlijke deuk is in de privacy van papa en mama.

Zusje nr 1 is wat mij betreft echt een nr 1 album. Gerrit de jager heeft sterke pagina's gecreëerd met goed uitgewerkte karakters en actuele thema's.   

Wout Jut
 zusje album 1 backcoverill blogversie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers