woensdag 20 mei 2015

Recensie Futura 1 - Terra Incognita


Futura
Futura 1 - Terra Incognita

Jean-Charles Kraehn & Patricia Jambers (tekst), Jean-Charles Kraehn (tekeningen), Patricia Jambers & Sophie Kraehn (inkleuring)
Waardering: ****
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95

Bart, Chérine en Théo zijn drie jonge officieren en gaan met een gestolen militair vliegtuig naar "De Kloof". De officiële lezing is dat het gebied rondom de kloof te gevaarlijk is en dat het zelfmoord is om er zelfs maar over te willen. Het is bekend dat het gebied Terra Incognita vooral Terra Prohibitum is, en dat is precies de reden waarom ze ernaartoe willen. Hun grootste motief is om zelf te zien of de kerk wel of niet de waarheid spreekt.
Zonder al te veel moeite weten ze aan de overkant te komen en wat ze daar vinden overtreft hun stoutste dromen. Ze vinden tekenen van een oorspronkelijke beschaving en Bart ontmoet zelfs een wonderschone inheemse vrouw. De Hoge Raad van de Ouden, die de autoritaire gemeenschap leidt, stuurt echter meteen een team moordenaars op hun af. Er is namelijk een absolute regel. Niemand komt levend terug van Terra Incognita!


Jean-Charles Kraehn (De Onthoofde Arenden, Sprinkhaan, Tramp, Quintett nr. 4) stapt met Futura 1 voor het eerst in de wereld van Science Fiction. Hiermee betreedt hij een veelbelopen pad. We zien een jonge kolonie, een samenleving geregeerd door een religieuze autoriteit die oneerlijk is over de oorsprong van de mens op deze wereld, jonge volwassenen op zoek naar de waarheid want ze niet tevreden zijn met de officiële dogma's. Het doet zelfs even denken aan de werelden gecreëerd door tekenaar en scenarist Léo.

Toch weet de schrijver een interessant verhaal neer te zetten met een lekker tempo, interessante personages en opgeworpen vragen die we graag beantwoordt zien.
Zijn tekenstijl is niet slecht en wat ​​minder nauwkeurige tekening maar wordt ruimschoots goedgemaakt door de fantastische inkleuring.  
Een mooi eerste aflevering van een nieuwe serie.

Wout Jut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers