vrijdag 15 mei 2015

recensie Fauser


voorkant.jpg
Fauser
Walter van den Berg & Olivier Heiligers, Erik Jan Harmens & Raccou, A.H.J. Dautzenberg & Bandirah, Els Moors & Rob van Barneveld, Ivo Victoria & Chiel te Bokkel, Maartje Wortel & Bloeme van Bon, Henk van Straten & Waldemar Schuur, Alma Mathijsen & Gijs Kast en Willem Claassen & Joost Dekkers.
Waardering: **
Wintertuin Literair Productiehuis
56 pag. (softcover)
€ 12,50
Wintertuin is een literair productiehuis, dat in 2010 het stripproject Fauser startte in een poging om literatoren en illustratoren met iets bijzonders op de proppen te komen. Dit heeft geresulteerd in een album bestaand uit 10 korte verhalen, gemaakt door verschillende duo's.

De inleiding is de visie van Daan Windhorst over de reaguurders. Mensen die hun negatieve commentaar geven overal op het internet.
Fauser is de hoofdpersoon en een soort anti-held en die zijn leven zo saai vindt dat hij vlucht in een nogal bizarre en wellustige fantasie. De overgang in tekenstijlen in dit boek zijn nogal abrupt, beginnend en eindigend met fatsoenlijk werk en daartussenin strips die het werk lijken van een zesjarig kind. 
 
De ambitie van het project is bewonderenswaardig, alleen spijtig dat Fauser flauw, seksistisch, onbegrijpelijk en  nauwelijks samenhangend. Wellicht heeft het literair productiehuis het medium strip onderschat en dan krijg je zeker niet zoiets bijzonders als oorspronkelijk de bedoeling was. 
Ach, blijkbaar snap ik literatuur niet. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers