vrijdag 22 mei 2015

Recensie Eightball Hunter Vol. 1 - Loser



Eightball HunterEightball Hunter Vol. 1 - Loser
Michel Kœniguer (scenario), Callixte (tekeningen, inkleuring)
Waardering: ****
Gorilla Avonturenstrips
48 pagina’s (hardcover)
€ 14,95

Een Japanse en Colombiaanse bende in Los Angeles worden bij een deal overvallen door gemaskerde mannen. Zonder problemen weten de dieven weg te komen en al gauw blijkt het de politie zelf te zijn. De vijftal politieagenten handelen dus niet volgens de wet. De tip kregen ze van Dino Laurentii, een niets betekent kleine crimineel die een lucratieve en simpele opdracht heeft gekregen. Breng een koffer naar Las Vegas.  
Maar algauw krijgt Dino de aantrekkelijke maar gevaarlijke premiejager Chastity Maverick van het agentschap Eightball Hunter achter zich aan, de corrupte agenten die geen losse eindjes willen (achtervolgt door de Japanse en Columbiaanse bendes) en sterke mannetjes van zijn opdrachtgever. Want door Miss Maverick is hij verhinderd de koffer in te leveren.

Wat een vondst! De auteurs maken gebruik van bekende Amerikaanse hollywoodsterren in hun jonge jaren zoals George Clooney, Samuel L. Jackson, Danny DeVito, Arnold Schwarzenegger, Hulk Hogan, Jorge Garcia (Hurley van Lost) en nog een paar anderen.
Allemaal maar vooral Danny DeVito als Dino past perfect bij deze rol.
Eightball Hunter is een klassieke no-nonsense actieverhaal met corruptie, beschietingen en mooie vrouwen, helemaal in de sfeer van een hollywoodfilm.
Laat het volgend deel en de verfilming maar komen!

Wout Jut

 http://www.paquet.li/bd/sites/default/files/bd/extraits/20100210115119_4.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers