vrijdag 22 mei 2015

Recensie Biebel de stroken 8



BiebelBiebel 8 - De stroken 1272-1451
Marc Legendre (tekst & tekeningen)
Waardering: ***
48 pag. (softcover)
€ 8,95

Meisjes. Ze doen nooit wat je wilt en verlangen alles van je. Wat je ook zegt, het is nooit goed. Biebel is de maniertjes van Dotje meer dan beu als ze weer hun afspraak is vergeten.
Biebel heeft het ook zwaar met zijn beste vriend Reggie. Te dom om een fatsoenlijk gesprek te hebben, maar lief genoeg om Biebels allerbeste vriend te blijven.  

De hyperactieve Biebel met zijn eihoofd gaat alweer een tijd mee. Menig papa's en mama's lazen Biebel als klein ukkie in het weekblad Robbedoes of in de albums, gekocht van duurverdiende spaarcentjes. Lachen, gieren brullen deden we, want Biebel was zo ontzettend grappig.
Strip2000 brengt Biebel opnieuw uit in elf albums en heeft alle strookjes netjes gebundeld. De volwassen lezer zal wellicht een flauwe glimlach opbrengen voor Biebel en het nauwelijks een blik waard gunnen, maar de huidige jeugd zal waarschijnlijk meer genieten van de streken van een onwaarschijnlijke vriendschap. Deze grappen zijn tijdloos, al zijn ze hier en daar wat aangepast. Ik durf te wedden dat in de originele versie Reggie geen mobieltje in zijn handen had en hier hebben Reggie en Biebel de playboy ontdekt op internet.Woepie.

Wout Jut


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers