vrijdag 24 april 2015

Film recensie Age of Ultron


 http://cdn1.sciencefiction.com/wp-content/uploads/2015/03/Avengers-Age-of-Ultron.jpeg

 Avengers: Age of Ultron   

Een film boordevol actie met een heerlijke bad guy die meer humor heeft dan je zou verwachten.
Als een kind zo blij genot ik van eerste Avengers-film in 2012. Schrijver en regisseur Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer, Serenity) haalde de beroemde superheldenteam uit de Marvel-comics naar het witte doek. Fans keken al uit naar deze film na het zien van Iron Man, waarin we voor het eerst Samuel L. Jackson zagen als Nick Fury.
Het samenbrengen van de helden ging niet zonder slag of stoot. De karakters botsten en niet gewend samen te werken.
Nu zijn we een paar jaar verder. Series als Marvel: Agents of Shield, Agent Carter en Marvels Daredevil zijn nu op tv. Series die zelfstandig bekeken kunnen worden maar plaatsvinden in hetzelfde universum als de films. Gebeurtenissen in de één heeft invloed op de ander. Kijk maar naar Captain America 2 waarin er niets overblijft van S.H.I.E.L.D.  Deze gebeurtenissen hadden grote gevolgen op Agents of Shield.
Gezien het succes van de films en de series hoef je niet uitsluitend een fan van superhelden of de comics te zijn. Kijk maar naar de moeite die Marvel besteed aan het opbouwen van hun universum (vrij uniek in de filmwereld). Het publiek smult er blijkbaar van.

Age of Ultron.
H.Y.D.R.A. is flink bezig (zie Agents of Shield) en in het begin van Avengers: Age of Ultron vallen de Avengers de schuilplaats aan van één van de kopstukken, Baron Wolfgang von Strucker. Eigenlijk een grote lafaard. Tegen zijn mannen zegt hij: geeft je niet over!!! Een bevel die hijzelf geheel negeert. De missie van de Avengers verloopt voorspoedig en met de staf van Loki keren ze huiswaarts. Hier doen Tony Stark en Bruce Banner een ontdekking en zien een kans om hun Ultron-programma een flinke boost te geven. Dit overigens zonder overleg met de rest van het team.
Binnen een paar tellen legt de computerprogramma Jarvis het af tegen Ultron en stelt zich vervolgens voor aan het groepje helden die op dat moment bezig zijn hun overwinning op hydra te vieren.

Ultron heeft ze niet allemaal op een rijtje in de comics en in de film is het niet anders. De vaart zit er flink in en zet zoals deel 1 ligt de focus vooral op de actie. Het plot is simpel. Red de wereld en versla de badguy. Een heel andere film dus dan Captain America 2.
Maar met Josh Whedon hoef je niet bang te zijn dat je verzand in alleen maar acties en volkomen onlogische plotwendingen (lees hier, de idiote verhaallijnen in alle Transformers-films met volledige focus op actie en bloedmooie vrouwen). 
 http://comicplanetcultureforlife.com/wp-content/uploads/2015/04/age-of-ultron-vision-feature.jpg

(spoilers!!!!)
- Een minpunt is wellicht dat Ultron wel heel snel een lichaam heeft gemaakt.
- Gelukkig zijn er genoeg pluspunten.
* James Spader brengt Ultron formidabel tot leven met soms hilarische uitspraken. Ultron is soms net een klein kind met een beperkte visie op de wereld wat past bij zijn leeftijd.
* Jarvis (Paul Bettany) is de herboren Vision en is blijkbaar waardig genoeg om de hamer van Thor te hanteren. (Vision tegen Thor: Je hamer is goed uitgebalanceerd.)  
* De grootste verrassing is wellicht het persoonlijk leven van Hawkeye. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen met een derde op komst, met Black Widow als peettante.
* Een minder grote verrassing is dat Bruce Banner en Natasha een relatie hebben.
Nieuwkomers Quicksilver en Scarlet Witch.
* Quicksilver gaat dood!!!!!!!! Verdorie. Ach, hij geneest vast wel weer van die kogelgaten.
*Josh Whedon heeft trouwens woord gehouden. Er is alleen een extra scene tussen de credits. We zien Thanos zijn handschoen pakken waarin de eeuwigheidstenen passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers