zondag 19 februari 2012

Recensie Marvel 1602

Marvel 1602˙

Neil Gaiman (scenarist), Andy Kubert (tekenaar), Richard Isanove (inkleurder)

Uitgeverij Nona Arte

220 pagina’s (softcover)

Prijs: €19,90

Waardering: ****

De superhelden worden vierhonderd jaar eerder geboren. Het verhaal begint in 1602 tijdens de regeerperiode van Koningin Elizabeth in Groot Brittannië.

Sir Nicholas Fury is hoofd van de geheime dienst en Dr. Stephen Strange is haar geneesheer. De wereld lijkt ten einde door een mysterieuze storm. Een beschuldigende vinger gaat naar de zogenaamde “heksengebroed”, mensen met bovennatuurlijke krachten.

Alle hoop om de wereld te redden rust op een mysterieus wapen wat door een oude man, een Tempelier, naar Londen wordt gebracht. Een wapen die Graaf Otto Von Doom moet hebben!

Marvel 1602˙ kreeg ik jaren geleden ter recensie voor Stripwinkel Atomik. Als liefhebber van Marvel-comics vond ik dit album een grote verrassing.

Ik heb sindsdien het album al verschillende keren, want ik blijf het een geweldig album vinden. Ook de daaropvolgende delen zijn aan te raden.

Toch, er zijn er minpunten in Marvel 1602˙. Het verleden van Thor wordt niet uitgediept. En waarom toch, Captain America is niet dom, zet hij het lot van de wereld op het spel? Ach, een kniesoor die daarop let. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers