zaterdag 5 november 2011


De Pijl van Nemrod 3 – De Legende
LF Bollée (scenario) Héloret, Griffo & Olivier Mangin (tekenaars)
Uitgeverij Silvester
48 pagina’s (hardcover)
Prijs: €16,95
Waardering: ****
Het schijnt dat De Pijl van Nemrod in staat was God te verwonden, een mysterieus voorwerp waarvan wordt gezegd wanneer je ermee in aanraking komt je bent vervloekt. Hmm, vermijden dus.
Nemrod, de sterkste krijger uit de Bijbelse geschiedenis, heeft al zijn vijanden verslagen waarna hij de toren van Babel laat bouwen als symbool van zijn wil om te heersen. De verveling slaat toe en Nemrod besloot God zelf uit te dagen. Niet om zijn plaats in te nemen, maar om het plezier van de strijd zelf. Helaas, ondanks zijn machtige pijl en boog, was hij slechts een mens van vlees en bloed en betaalde zijn hoogmoed met de dood.
Twee verschillende versies van dit verhaal wordt verteld door de mysterieuze Shepherd. Deze man verblijft op het ruimtestation hadden, eigendom van Magnaat Arthur Witzler. Vastebesloten om mysterieuze fenomenen en mythische objecten te onderzoeken heeft Witzler de Arthur Witzler stichting opgericht.
Wanneer de twee voorgaande delen aan je aandacht zijn ontsnapt, kun je toch zonder problemen dit derde deel lezen. Laurent-Fréderic Bollée heeft weliswaar vier verschillende boeiende verhaallijnen geschreven, maar weet toch de aandacht vast te houden.
De drie verschillende tekenstijlen passen perfect bij elkaar (ieder tekent zijn eigen tijdvak) en de verschillende tekenstijlen, ondanks de duidelijke verschillen, zie je pas als je het album nog een keer terugleest. Wellicht is dat te beschouwen als een compliment voor het verhaal, want er zitten namelijk nogal wat verhaallijnen in dit album. Want waarom krijg je ineens een verhaal te zien over de schrijver Archibald W. Redmore uit 1962 (die, na het vinden van de pijl, een middeleeuws fantasy-verhaal schrijft)? Een mysterie die ik in ieder geval graag beantwoord zie. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers