zaterdag 7 mei 2011

Recensie Zombillenium - Gretchen

Zombillenium - Gretchen

Arthur de Pins (tekst), Arthur de Pins (tekeningen)

Uitgeverij Dupuis

48 pagina’s (softcover)

Prijs: €6,50

Waardering: ****

Hoe leuk zou het zijn om als sterfelijk mens vermaakt te worden in een attractiepark, waar het personeel bestaat uit zombies, vampieren, weerwolven en meer duister gespuis? Na het lezen van Zombillenium wil je niets liever.

Verwacht geen ondoden die niets liever willen dan bijten in een mens. Ze vermaken mensen, want ja, ook een ondode moet zien te overleven en dat betekent werken.

Het park Zombillenium krijgt een nieuwe collega, genaamd Aurélien. Makkelijk heeft hij het niet. Zijn vrouw gaat vreemd, hij wordt per ongeluk aangereden en sterft. Dan wordt hij gebeten door een vampier, maar er zijn er al zoveel! Dan wordt hij gebeten door een weerwolf, dan weer door de beledigde vampier, etc, etc. Het resultaat wordt nogal… verrassend. Gelukkig staat hij niet alleen en wordt hij geholpen door de sexy stagiaire-heks Gretchen.

Arhur Pins heeft een ijzersterk verhaal geschreven, vol met zwarte humor, krankzinnige cynisme en ironie. Het gehele album is in zijn geheel getekend met Adobe Illustrator. Stoort dit? In zijn geheel niet, het is weer eens wat anders en het is nog goed gedaan ook. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers