zaterdag 18 september 2010

Recensie Alleen 5 - In het oog van de Maalstroom


Alleen 5 – In het oog van de maalstroom
Fabien Vehlmann (tekst), Bruno Gazzotti (tekeningen)
Uitgeverij Dupuis
48 pagina’s (softcover)
Prijs: €6,50
Waardering: *****
Alleen is een stripserie die een grote indruk achterlaat. Eenmaal dit vijfde deel uitgelezen blijkt het niet vreemd dat Alleen een prijswinnende serie is geworden. Schrijver Vehlmann liet zijn hoofdrolspelers, vijf kinderen, in de eerste vier albums door de stad dwalen waar ze het alleen moeten rooien. Zonder ook maar één volwassene om hen te helpen. Nu moeten ze de moord op hun vriend Dodji verwerken. Een van de meest huiverwekkende scènes is die waarin de drie oudste kinderen het aangevreten lijk vinden en tot de ontdekking komen dat hij is vermoord.
De cartoonachtige tekenstijl is typisch voor uitgeverij Dupuis. Hierdoor verwacht je een licht verhaal met veel humor, maar Vehlmann heeft een buitengewoon spannend verhaal geschreven waar de tekeningen verrassend genoeg bij passen. Twee indrukwekkende bladzijden zijn op blz 41 en 42 waarin de scènes regelrecht uit een epische SF-film afkomstig lijken. Hiermee laat Gazotti zien dat hij een zeer kundige tekenaar is. Het plot is met zorg in elkaar gezet, evenals de uitwerking van de karakters.
Wanneer je onbekend bent met de serie, is het zeker aan te raden de andere delen te lezen. Alleen is een intrigerende en origineel gemaakte strip. Interessant voor zowel de jeugd vanaf een jaar of tien, als voor volwassenen. Er staan nog tien delen in de planning. Wat een heerlijk vooruitzicht. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers