zaterdag 14 augustus 2010

Recensie Cixi 1 - Het geheim van Cixi


Cixi van Troy 1 – Het geheim van Cixi

Christophe Arleston (tekst), Oliver Vatine (kleur en tekeningen)

Uitgeverij L

48 pagina’s (softcover)

Prijs: €8,90

Waardering: ***

Wie bekend is met de verscheidene series van Lanfeust van Troy zal de sexy Cixi goed kennen. Deze aantrekkelijke vrouw is een belangrijk figuur in het Lanfeust universum en met deze spin-off krijgt Cixi haar eigen serie.

Cixi heeft betaald voor een tocht van Darshan naar Eckmül. Haar schip heet een kostbare vracht en het duurt niet lang voordat haar schip wordt overvallen door een sampanpiraat. Iedereen wordt gedood, behalve Cixi. De sampan heeft uitsluitend een vrouwelijke bemanning en Oyako, de piratenkapitein, neemt Cixi op in de bemanning waar ze een volwaardig lid wordt. Hier leert ze vechten het zwaard en de zweep, maar maakt ze ook kennis met de liefde tussen dames.

Wanneer ze markies Barbullius tegenkomt doet hij haar een voorstel dat haar doet twijfelen aan haar nieuwe bestaan als piraat.

Het geheim van Cixi is een ouderwets avonturenverhaal met schaars geklede vrouwen die niet vies zijn van een stevige knokpartij. Helaas is de tekenstijl, in combinatie met computerwerk, niet consequent. Het is niet altijd even vloeiend en voelt soms afgeraffeld aan. Met wat meer oog voor detail hadden de tekeningen, vooral de personages, er stukken aantrekkelijker uitgezien. (WJ)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers